Darbs ar pipeti

Šodien parādīšu kādu praktiskās dzīves darbiņu.
Uzdevums ir ar pipeti un iekrāsotu ūdeni aizpildīt tam paredzētas iedobītes “puķītē”.

Puķīte ir dāvana no Krūmiņu dienu Zanes un veikalā (ja nemaldos, tad “Depo”) tiek pārdota kā ziepju trauks vai vannasistabas dekors.

Zemāk ir redzams viss, kas nepieciešams uzdevuma veikšanai: puķīte, pipete ar iekrāsotu ūdeni (es iekrāsoju ar pārtikas krāsvielu, bet varētu arī ar akvareļkrāsām vai vispār nekrāsot), paliktnis/vaska drāna un lupatiņa. Ūdeni iekrāsoju, lai bērns uzskatāmāk redzētu, kā iedobīte aizpildās un pipete paliek tukša.

Izkārtojam visu uzdevuma veikšanai. Un ķeramies pie darba.

Kad demonstrē bērnam uzdevumu, tad rādi to LĒNĀM un runā MAZ.

Tavas darbības komentēšana var novērst bērna uzmanību no Tavām rokām un viņš vairs neredz, kā uzdevums veicams. Bērnam ir vieglāk koncentrēties uz vienu Tavu darbību nevis divām.

Darbs ar šo pipeti nav nemaz tik vienkāršs – bērnam tā ir jāsaspiež, jāieliek trauciņā ar šķidrumu un jāatlaiž, lai pipete piepildītos ar ūdeni.

Tad, kad visas iedobītes ir aizpildītas (ļauj bērnam papriecāties par paveikto :)) un tad aicini viņu ar lupatiņu iedobītes izsusināt.

Un pats pēdējais uzdevums ir paliktnīti sarullēt un ielikt “salvešu turētājā” jeb mūsu gadījumā tualetes papīra pus-rullītī.

Dodot bērniem praktiskās dzīves vingrinājumus un ļaujot viņiem darboties, vienmēr paturi prātā, ka šo uzdevumu mērķis ir attīstīt bērnā patstāvību, koncentrēšanos un koordināciju. Un, jo bērns ātrāk šīs prasmes apgūs, jo ātrāk arī mums (vecākiem) būs brīvākas rokas citiem darbiņiem.

Pipete ir pirkta veikalā BBfactory.

Lai mums pacietība,
Evelīna :)

Viena doma par “Darbs ar pipeti

Komentēt