Planetārijs Ventspilī un Lemberga hūte #iepazīstidzimtozemi

Kopā ar ģimeni turpinām baudīt ziemas brīvdienas Kurzemē. Brīvdienu ietvarā kopā ar bērniem bijām Ventspilī – Ventspils Jaunrades nama planetārijā un observatorijā. Tas bija ļoti jauks piedzīvojums. Mūs ļoti pārsteidza skaistais Jaunrades nams. Mājas lapā varam lasīt, ka “Ventspils Jaunrades nama planetārijs piedāvā noskatīties 360 grādu filmas un šovus apmeklētājiem jebkurā vecumā.” Arī mazais brālītis Kristaps aktīvi ņēma dalību pasākumā (viņam pašreiz ir 4 mēneši). Tad nu planetārijā baudījām saistošu stāstījumu par zvaigznājiem un noskatījāmies multfilmu “Polārzvaigzne”. Multfilmas galvenie varoņi – pingvnīnēns un polārlācis – satiekas Dienvidpolā dienu pirms iestājas polārā nakts. Abi jaunie draugi dodas zinātniskā ekspedīcijā, lai noskaidrotu, kas ir polarā nakts un diena, kāpēc tādas ir un, kas ir polārzvaigzne. Multfilma ir sirsnīga un tā patiks ne tikai maziem, bet arī lieliem. Planetārijā bijām kopā ar skolnieku grupu, un izskatījās, ka arī viņiem bija saistošs viss dzirdētais un redzētais.

Programmas garums ir 1h, cena ģimenei 6 EUR (ģimenes biļete). Pirms tam ieteicams piezvanīt un rezervēt biļetes, jo vietu skaits planetārijā nav liels. Plašāka informācija par šoviem un repertuāru šeit.

Observatorijā nepiemēroto laikapstākļu dēļ mēs diemžēl netikām, bet to noteikti izmēģināsim kādā no nākamajām reizēm.

Pēc planetārija apmeklējuma uzkāpam slēpošanas kalnā “Lemberga hūte” un caur biezo sniegpārslu segu centāmies apskatīt Ventspili no augšas. Attēlā es ar Kristapiņu virs priežu galotnēm.

Ziemas prieki 009

 

Bērniem ļoti patika vērot daudzos snovbordistus un slēpotājus. Kad veiksmīgi atgriezāmies kalna pakājē, tad atjaunojām enerģiju turpat kafejnīcā. Jauki, ka caur kafejnīcas lielajiem logiem bērni varēja turpināt vērot ziemas prieku baudītājus un gatavoties citai reizei, kad paši kāps uz slēpēm.

Lai jums jauks ziemas turpinājums un līdz vēlākam,
Evelīna :)

Komentēt