Latvija no kastaņiem

Iepriekšējā nedēļā mana draudzene Kristīne (divu meitu mamma un mākslas pasniedzēja) twitterī ielika bildīti ar savu un meiteņu veikumu – Latviju no kastaņiem. Šī ideja man tik ļoti iepatikās, ka arī mēs ar Adrianu to īstenojām. Jāsaka, ka šī ideja nāca īstajā laikā, jo man nebija nekas cits padomā, kā varētu šo svētku laiku padarīt bērniem izzinošu un interesantu. Varbūt arī Tev šī ideja iepatīkas un kādā no priekšā stāvošajām dienām to vari paspēt vēl īstenot.

Vairākām manām draudzenēm blogos ir bijuši ieraksti par to, ka bērniem vajadzētu dot gan šķēres, gan nažus, gan līmes pistoles (šeit vēl mazliet par līmes pistoli) un citus instrumentus, kurus mēs, labprāt, bērniem izsniegtu skolas vecumā. :) Tad nu arī Adrianai beidzot bija iespēja pastrādāt ar “karsto ieroci” –  līmes pistoli. Jāsaka, ka mums visu laiku bija lielā līmes pistole, bet tad, kad tā saplīsa, iegādājos šo mazo (zemāk attēlā var redzēt) par 3.18Ls (Zvaigzne ABC) un patronas par 0.79Ls. Šī mazā līmes pistole ir daudz vairāk piemērota bērna rociņai. Adriana bija ļoti pacilāta, kad teicu, ka viņai būs iespēja strādāt ar šādu instrumentu.

Zemāk var redzēt visu nepieciešamo – 1) kastaņus, 2) Latvijas kontūru (mēs Latvijas kontūru izgriezām no plakātiem, kurus mums atvēlēja kāda cita mana draudzene. Paldies Karinē! :)), 3) līmes pistoli un papildus līmes patronas. Starp citu, šie kastaņi ir no 2010. gada. Visu laiku bija žēl tos mest ārā un nu tiem radās lielisks pielietojums. :)

Latvijas kontūru/kartes var atrast arī šeit (cirkulis.lv lapā) un
šeit (D-maps.com Latvijas kartes ir ļoti plašā izvēlē).

Adriana izbauda laimi un svarīgumu – iespēju strādāt ar līmes pistoli.
Šajā rītā copi taisījām, iedvesmojoties no Kidz Gazette.


Mūsu kastaņu Latvijas. Adriana aplīmēja kontūru un es to “piepildīju”.

Tad ar balto akrila krāsu iekrāsojām pilsētas, kuras mums ir īpaši tuvas un, kurās dzīvo mūsu radiņi -vecvecāki un vecvecvecāki (mana omīte).

Un tad, kad krāsa nožuva, ar permanento flomāsteru uzrakstījām pilsētu/vietu nosaukumus – Rīga, Ventspils, Užava un Endzele (6 km uz Rīgas pusi no Rūjienas).

Man bija doma, ka varētu ar tām pašām akrila krāsām vēl iezīmēt arī Daugavu un
varbūt arī 4 lielos novadus (to vēl varam paspēt īstenot).

Pieminētā draudzene Kristīne bija kastaņos iespraudusi arī Latvijas karodziņus. Mēs vēl neesam tos uztaisījuši.

Varbūt arī Tev krājumos ir pērnie kastaņi vai čiekuri, kādas citas dabas veltes (vai kas cits), no kā bērns varētu izveidot savu Latvijas kontūru. Un varbūt, ka līmes pistoli nemaz nevajag, bet pietiktu ar PVA līmi.

Dažas idejas no mūsu iepriekšējiem Valsts svētkiem var aplūkot šeit (arī īpašo kūku – ieraksta beigās).

Lai Tev un Tavai ģimenei skaista šī svētku nedēļa!

Ar sveicieniem,
Evelīna :)

P.S. Neatstāj bērnu (pirmskolas vecumā) bez uzraudzības, strādājot ar līmes pistoli.

Viena doma par “Latvija no kastaņiem

Komentēt