Adventa laiks tuvojas

Vēl nedēļa līdz iedegsim sveci Adventes vainagā un atvērsim pirmo “lodziņu” Adventes kalendārā. Varbūt, ka Tavējais ir jau gatavs? Manējais ir tikai tapšanas stadijā un arī tikai galvā (nu labi – mazliet arī uz papīra).

Vakar Facebookā saņēmu ļoti jauku vēstuli no skolas biedrenes un cīņu biedrenes uz basketbola laukuma, tagad divu puišu mammas (4 un 6 gadus vecu) un fotogrāfes Zanes Kārkliņas. Zane padalījās ar savām iecerēm attiecībā uz šā gada Adventa laiku un tā tapa ideja, ka man varētu būt pirmais kā angliski saka “Guest Post” – latviski varētu teikt, ka šo blogierakstu veic mans viesis. :)

Zane raksta:

“Līdz šim esam kopīgi uztaisījuši eglīti (no papīra egles formas pamatnes un pielīmējām zaļām papīra skaidiņām), kurā katru dienu plānojam iekārt pa vienai mazītiņai eglīšu mantiņai (jo tuvāk Ziemassvētkiem, jo pilnāka eglīte ar mantiņām, ja atrastos vēl uzlīmītes ar cipariņiem, tas vēl palīdzētu jaunākajam mācīties atpazīt ciparus).

Pārējais sagatavošanās process norit slepeni. Esmu sagatavojusi papīra maisiņus, apdrukājusi ar numuriņiem, kuros salikt nepieciešamās lietas ikdienas darbiem. Tagad man atliek tikai izdomāt, kurā dienā ko darīt un skaisti sakārt virtenē. Kā pārsteigums, katru dienu maisiņā būs arī 2 mazas mantiņas (vai saldumiņš), sīciņa eglīšu mantiņa, ko iekārt paštaisītajā eglītē. Kā arī kartīte ar uzdevumu, recepti, dzejolīši (arī no tava klāsta) un viss nepieciešamais dienas darbiņiem.
Daudzas no aktivitātēm mēs darītu tāpat, bet cerams, ka kalendārs tām piešķirs papildus burvību un paliks jaukā atmiņā. Un kā viena mamma rakstīja, atmiņas no paveiktajiem uzdevumiem būs ilgākas kā cukura efekts no šokolāžu adventes kalendāriem.

Ātri paveicamās lietas, esmu paredzējusi paveikt dienās, kad ir mazāk laika, kopējās ģimenes lietas – brīvdienās. Dienas aktivitāšu kartītes nav numurētas un ir iespējams samainīt vietām, ja atgadās kas neparedzēts… Es sagatavoju arī dažas liekas un dažas tukšas kartītes, lai var pielāgot pēc vajadzības.

Manis sagatavotā PDF failā ir dienas uzdevumi, receptes, dzejolīši un numuriņi no 1-24. Fails ir sagatavots, lai varētu izdrukāt uz A4 lapām.”

Paldies Zanei par dalīšanos! Varbūt, ka arī Tev šī ideja un PDF nāk tieši laikā!

Pirms pāris gadiem mūsu mājās bija šāds Adventes kalendārs un iepriekšējā gadā mēs darbojāmies šādi un zeķē likām šo. Šogad plānoju taisīt aploksnīšu virteni (līdzīgi kā Krūmiņu dienu Zane iepriekšējā gadā), kur katrā aploksnē būs kāds uzdevums/aktivitāte/spēle, kas attiecīgajā dienā būtu veicama.

Lai jums mierpilna nedēļas nogale!
Ar sveicieniem,
Evelīna :)

– – – – –

Telefonfoto: Adriana Meredita Sproģe (3,7 g.v.)

3 domas par “Adventa laiks tuvojas

  1. Es arī sapratu, ka pēdējais laiks ķerties klāt Ziemassvētku rotājumu, aktivitāšu utt.sagatavošanai. Mēs sākām ar smaržas “ienešanu” mājās, par ko drīz vien uzrakstīšu. Arī mums daļēji jau sāk tap Adventes kalendārs, dienu skaitīšanas eglīte. Pārējais vēl tāpat kā Tev ir galvā- tik daudz, ka reizēm liekas pārsprāgs un tāpat jau diez vai visu varēs paspēt!:) Sevi gan mierinu ar šī gada decembra vadmotīvu – 90% Laura darba, 10% manas palīdzības. :):):)

  2. Tava draudzene vareni pastrādājusi :) es vēl šogad laižu garām tāda veida kalendāru, bet nākamgad gan vajadzētu mēģināt :)

  3. Paldies par iedvesmu Evelīna un arī Zane! Paldies, ka ir radoši cilvēki, kuri dalās ar savām idejām, lai citiem, tādiem kā man būtu iespēja piedzīvot radošumu savā dzīvē :)

Komentēt